Zastosowanie zgrzewarki próżniowej pozwala nawet 8-krotnie wydłużyć okres świeżości produktów - całkowicie naturalnie, bez użycia konserwantów.
Główne zalety naszej zgrzewarki próżniowej:
- Świeżość i smak na dłużej - pakując próżniowo żywność przedłużysz jej świeżość i przydatność do spożycia. Zgrzewarka pozwoli Ci w prosty sposób pakować próżniowo także w pojemnikach. Możesz również wybrać opcję samego zgrzewania torebek (z różną zawartością).
- Praktyczna funkcjonalność - pakowanie próżniowe ułatwi Ci porcjowanie jedzenia, przygotowywanie dań metodą sous-vide, czyli w szczelnie zamkniętych torebkach próżniowych. Sprawdzi się także do przygotowywania marynat oraz wędlin i serów dojrzewających, a także zgrzewania w woreczkach produktów sypkich.
- Pakowanie próżniowe z akcesoriami - ta przydatna opcja z wykorzystaniem wężyka umożliwi Ci odsysanie powietrza z zewnętrznych pojemników czy torebek z zamknięciem próżniowym.
- Bezpieczeństwo - zaawansowana technologia daje Ci pełną kontrolę nad funkcjami urządzenia i zabezpiecza przed jego przegrzaniem.
- Wydajność i szybkość - możesz pakować próżniowo w sposób cichy i jednorazowo wykonać aż do 50 cykli pracy, z dużą dokładnością i szybkością zgrzewania (6-15 s)! Odsysanie powietrza zapewnia pompa o dużej wydajności 3 L / min.
- Kompaktowy design i torebki w komplecie - docenisz smukłą konstrukcję, niewielkie rozmiary i lekkość, łatwość obsługi, czytelny panel i zestaw 10 wysokiej jakości woreczków moletowanych w 2 rozmiarach.
-
Woreczki posiadają certyfikat dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
Pakowanie próżniowe:
- Hamuje rozwój bakterii tlenowych
- Zabezpiecza przed zmianą wilgotności i przenikaniem aromatów.
- Chroni produkty niespożywcze - przed utlenianiem, korozją czy wilgocią, np. dokumenty, zdjęcia, znaczki, biżuterię.
Dodatkowe informacje:
- Pakować próżniowo można niemal wszystko: owoce, warzywa, sery, mięsa, wędliny, ryby, gotowe dania, ciasta itp.
- Worek moletowany z zamrożoną wodą może służyć jako okład przy kontuzjach sportowych.
Uwaga: Do odsysania próżniowego wymagana jest folia lub torba/worek moletowany (wytłaczany). Zwykłe folie możesz jedynie szczelnie zgrzać.
Zgrzewanie próżniowe pozwoli Ci w znacznym stopniu skrócić czas marynowania produktów i zapewni soczystość wędlin w procesie dojrzewania. Latem i jesienią używając zgrzewarki idealnie przygotujesz sezonowe owoce do zamrożenia. W odpowiednich foliach przechowasz też np. świeże zioła. Po świętach i imprezach, kiedy to zazwyczaj zostaje sporo jedzenia, dzięki pakowaniu próżniowemu przedłużysz różnym pysznym kąskom przydatność do spożycia.
Praktyczne funkcje:
- Tryby pakowania dla produktów suchych lub wilgotnych - automatycznie dostosowanie poziomu próżni.
- Przycisk Stop - możliwość zatrzymania cyklu pakowania w dowolnym momencie.
- Tryb samego zgrzewania - bez odsysania powietrza.
- Uniwersalny tryb zgrzewania i pakowania próżniowego, dostosowany do różnych potrzeb.
- Odsysanie powietrza z pojemników i butelek - dzięki dołączonemu wężykowi
- Cicha praca - do 50 cykli pracy z wydajnością odsysania powietrza na najwyższym poziomie i cichym działaniem (poniżej 60 dB).
- Szczelne przyciski - wygodne przyciski zintegrowane z panelem i odporne na różne substancje.
- Długość zgrzewu do 30 cm - idealna dla większych woreczków.
- Wbudowany nożyk do precyzyjnego odcinania folii.
Skorzystaj z praktycznego przewodnika (dołączonego także do instrukcji) i optymalnie wykorzystaj możliwości przechowywania różnego rodzaju żywności zapakowanej próżniowo.
Uwaga: urządzenie elektryczne. Przed użyciem zgrzewarki dokładnie zapoznaj się z dołączoną do produktu instrukcją obsługi, a podczas użytkowania stosuj do podanych wskazówek i przestrzegaj zasad bezpiecznego korzystania z urządzenia. Postępując zgodnie z zaleceniami, także w zakresie czyszczenia i przechowywania zgrzewarki, wydłużysz jej żywotność.
W komplecie:
- wbudowany nożyk
- wyjmowana tacka ociekowa
- wężyk do odsysania powietrza z butelek i pojemników
- 5 szt. 12 x 20 cm torebek moletowanych
- 5 szt. 20 x 25 cm torebek moletowanych
- instrukcja obsługi
- Kolor: czarny
- Wymiary: 37,5 x 11 x 6 cm
- Ciśnienie próżniowe: ~65 kPa
- Zasilanie/moc:100/240 V, 110 W
- Szybkość pakownia próżniowego: 3 L/min
- Czas zgrzewania: 6-15 s
- Max długość zgrzewu: 30 cm
W razie potrzeby możesz zakupić zapasową uszczelkę (symbol 320626).
Przechowywanie żywności - przewodnik
Chłodnia (5±3°C) |
Konwencjonalne przechowywanie |
Zapakowane próżniowo |
Surowe mięso |
2-3 dni |
8-9 dni |
Owoce morza/ryby |
1-3 dni |
4-5 dni |
Mięso po obróbce cieplnej |
4-6 dni |
10-14 dni |
Warzywa |
3-5 dni |
7-10 dni |
Owoce |
5-7 dni |
14-20 dni |
Jajka |
10-15 dni |
30-50 dni |
Zamrożone (-16±-20°C) |
Konwencjonalne przechowywanie |
Zapakowane próżniowo |
Mięso |
3-5 miesięcy |
> 1 roku |
Ryby |
3-5 miesięcy |
> 1 roku |
Owoce morza |
3-5 miesięcy |
> 1 roku |
Temperatura otoczenia 25±2°C / pokojowa |
Konwencjonalne przechowywanie |
Zapakowane próżniowo |
Pieczywo |
1-2 dni |
6-8 dni |
Ciastka/herbatniki |
4-6 miesięcy |
> 1 roku |
Ryż/mąka |
3-5 miesięcy |
> 1 roku |
Orzechy/ziarna |
3-6 miesięcy |
> 1 roku |
Herbata |
3-6 miesięcy |
> 1 roku |
Pakuj próżniowo - nie marnuj jedzenia i dbaj o portfel, optymalnie wykorzystując zakupioną i przygotowaną żywność. Żyj w duchu wartości Zero Waste!
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.